Influenza

Koan: als er niemand kijkt naar de influencer, bestaat deze dan wel echt?

Geen wifi, geen bereik.
Nergens spiegels. Nergens beeldschermen.

Kom helemaal tot rust en kick af van je verslaving naar erkenning.
Leer voelen dat je bestaat, dat je er toe doet. Dat je zinvol werk kunt gaan doen.

Ben jij een influencer (+2000 volgers) en heb je jezelf tot een merk gemaakt? Je mening verkocht aan de hoogste bieder? Voel je elke dag de druk om meer likes te scoren en denk je echt dat fake it till you make it een goede manier is om authenticiteit uit te stralen?

Je hebt aandacht gekocht. Iedereen glimlachend te woord gestaan, alle berichtjes direct vriendelijk beantwoord. En overal zoveel duimpjes en hartjes rondgestrooid dat je soms twijfelt of je die lichaamsdelen nog wel zelf bezit. Je hebt funnels gebouwd en tunnels gegraven. Je kat, je kinderen, de moestuin van je tante en je vrienden ingezet onder de hashtag #dankbaar. Maar je community groeit niet zoals je dat zou wensen. En je bent moe. Als je geconfronteerd wordt met een fraai bord eten of een zonsondergang dan grijp je direct naar je telefoon om er verslag van te doen. Je verafschuwt je hoofd en je lijf zonder je lievelingsfilters. En die sponsordeal is nog lang niet in zicht. Het is vol in je hoofd, want duizend ideeen, je bent nooit klaar. Maar je voelt je ook leeg van binnen, een onbestemd gevoel.

Onze diagnose: je hebt je ziel verkocht, op het kruispunt van clicks en clichees. Dat holle gevoel van nooit genoeg groeit en woekert maar, omdat je niet mag zijn wie je werkelijk bent. Omdat je jezelf 24 uur per dag afhankelijk maakt van het oordeel van wildvreemden.

Ons behandelplan: voordat je onze privé duinovergang mag betreden zet je je afwezigheidsassistent aan, voor al je media. Bel nog even en zeg je geliefden gedag. Vervolgens ruil je bij de receptie je mobiele telefoon in voor het Nealennia-amulet, dat alles voor je regelt: betalingen, toegang, lichten aan en uit, deuren open en dicht. Laat je maar helpen, laat je maar leiden: het amulet trekt je met een vriendelijke maar duidelijke kracht naar de juiste behandelkamers, toont je mooie stille routes door het instituut en door de natuur. Jij leert je intuitie gebruiken en kickt in één week tijd af van je aandachtsverslaving. En gaat op zoek naar wat je wel vervult. We gaan schrijven, niet de 140 tekens van twitter of de 1500 tekens voor een perfecte blog. Je mag zoveel en zolang schrijven als je zelf wilt. Wie schrijft jouw levensboek, wie stippelt een heilzaam pad voor je uit?

Prik de ballon door. Zucht, geeuw, blaas uit. Wordt kleiner, zodat je jezelf weer kunt begrenzen, omhelzen. Van #girlboss met steeds diezelfde gezichtsuitdrukking terug naar dat eigenzinnig meisje dat wel leukere dingen wist dan werken. Van #alfaman met spierpijn naar het nieuwsgierige en kwetsbare jongetje dat je ooit was. Dat pure kind, dat gefocust bezig kon zijn met een mooie schelp, een spannend boek, springen over de golven. Ken jij dat kind nog? Wij helpen je met je zoektocht en de hernieuwde kennismaking.

By

Posted in